tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kansalaisvelvollisuus: suoritettu!

Kevaan eduskuntavaalit jaksavat jannittaa taalla rapakon takanakin, joten paatin jo varhain pyrkivani ennakkouurnille. Yllatykseni oli suuri, kun lahin aanestyspaikka oli ilmoitettu Suomen kunniakonsulaattiin Minneapolisiin! Mainittakoon, etta ilman odottelujakin matka-aika oli lahemmas kuutta tuntia.


Kunniakonsulaatti sijaitsee jokusen mailin Minneapolisin keskustasta ja on itse asiassa vain kunniakonsulin koti. Virka-asemastaan ja kansalaisuudestaan huolimatta konsuli on syntynyt Yhdysvalloissa ja asioi mieluiten englanniksi - kenties syysta.

Muille matkalaisille tiedoksi, etta halvin joukkoliikennevaline vaikuttaisi olevan Megabus-bussiyhtio. Edestakainen matka (Madison-Minneapolis) megabussilla maksoi n. 75 dollaria, kun suurinpiirtein samanpituinen matka junalla (Columbus-Minneapolis) olisi maksanut yhta paljon jo yhteen suuntaan! Yopyminen halvimassa mahdollisessa majapaikassa, Minneapolis International Hostelin yhteisessa makuusalissa kevensi kukkaroa vajaat 30 dollaria. Putiikista kavelee kuitenkin keskustaan vain vajaat 20 minuuttia.


Hostelli nayttaa huomattavasti vahemman uhkaavalta, kun sita tarkastelee paivanvalossa. Kuva on otettu n. 6.30 aamulla. Rakennus kieltamatta on hieman vanhahtava eika majapaikka varsinaisesti puolenkaan tahden arvoinen, mutta silti hintaansa nahden varsin siedettava.


Minneapolisin laitakaupunki ei varsinaisesti hurmaa kodikkuudellaan. Tama keskistysleiriparakki itse asiassa vaikuttaisi olevan tuikitavallinen asuinrakennus.


Maleksiminen kielletty! Ahkerat amerikkalaiset katsovat aiheelliseksi patistella laiskureita liikkeelle vahan joka nurkalle ripotelluilla varoituskylteilla - tai muuten!


Minneapolisin ydinkeskusta puolestaan on pilvenpiirtajineen amerikkalainen suurkaupunki siina missa mika tahansa muukin.


Jos vaatetus ja muu varustus ei viela ilmianna reissaajaa turistiksi, pilvenpiirtajien valokuvaaminen niskat kenossa viimeistelee vaikutelman!


Minneapolisin erikoisuus nayttaisi olevan ydinkeskustan rakennuksia yhdistavat kavelysillat, joita pitkin kauppakeskusten ja muiden putiikkien valilla paasee ravaamaan varsin ketterasti. Nenaansa ei juuri tarvitse ulos tyontaa, mika lienee kaupungin pohjoisen sijainnin huomioiden varsin kaytannollista, ainakin talvisin.


Reilun vartin kavelymatkan paassa keskustasta sijaitsee vetehinen Loring Park, jossa jarvi-Suomen kasvattikin voi hetkeksi huoahtaa kevaisen rantakaislikon tuoksussa ja muuttolintujen metakassa (loyhka todellakin on melkoisen epamiellyttava, joskin kotoinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti