maanantai 14. helmikuuta 2011

Lootat ja seinät

Jokavuotinen Boxes and Walls -tapahtuma kuului erään kurssin kautta pakollisena ohjelmaani. Kyseessä oli ja on siis eräänlainen suvaitsevaisuuskasvatuksellinen rastirata, jossa pääsee kokeilemaan millaista on olla erilainen ja kiusattu. Ohjelmanumeroihin kuului mm. pyörätuolilla sompailu pehmeässä sorassa ja erilaisten näppäryystehtävien suorittaminen sokkona. Toisessa huoneessa taas osallistujat pääsivät leikkimään afrikkalais-amerikkalaiseen vähemmistöön kuuluvaa luentotilanteessa.

Rehellisyyden nimissä suoritus oli kerrassaan absurdi ja ylilyövyydessään naurettava. Pyörätuoliseikkailun ajan rastihenkilöstö pilkkasi ja hoputti, luentosimulaatiossa taas näyttelijät esittivät kovaan ääneen rasistisia huomautuksia ja raahasivat jakkaransa kauemmaksi meistä "syrjityistä". Vaikka varmasti näinkin räikeää öykkäröintiä tapahtuu oikeassakin elämässä, oli minun vaikea ottaa tapahtumaa tosissani.

Ilmeisesti joillekin se oli helpompaa: tapahtuman alussa sovittiin "turvasana" jota huutamalla pääsi pakoon tilanteesta, jos se kävi liian ahdistavaksi. Ja toden totta, radan jälkeen käytävillä näkyi järkytyksestä (?) itkeviä ja toisiaan halailevia opiskelijoita. Omasta mielestäni kolme tuntia ahmaisseeksi leikkiradaksi tapahtuma oli soveliaampi lähinnä rippikouluikäisille.

3 kommenttia:

  1. Nämä on just sitä sinun erikoisalaa, ryhmäytymiset ja muut.

    VastaaPoista
  2. Sinunhan olisi luonnollisesti pitänyt katsoa sopiva opiskelija(tar), joka oli lohdutuksen ja turvan tarpeessa tämän suuren ja järkyttävän episodin jälkeen, ja turvata hänen loppuilta miehisellä otteella.
    Olisit saanut valkoisella ratsulla matkaavan urhean ritarin maineen, joka olisi kantanut sinut mitä suurempiin seikkailuihin lohikäärmeitä vastaan taistellen ja prinsessoja pelastaen... tjms.
    Näin ne hommat etenee... vanha kettu tietää.. ;P

    VastaaPoista
  3. Luulen että kaikkien seksismirastien ynnä muiden jälkeen minut olisi jos nyt ei lynkattu, niin ainakin huudettu ulos, jos olisin kovin kähmäisesti käynyt ventovieraita lohduttelemaan.

    VastaaPoista