perjantai 25. maaliskuuta 2011

Aavekaupunki

Yhdysvalloissa vietetaan perinteisesti kevatlomaa eli spring breakia juurikin naihin aikoin. Perinteisesti spring break on juuri se aika vuodesta, jolloin opiskelijat kayvat huvittelumatkoilla, tai ainakin vanhempiaan tapaamassa. Yleensa asuntolat on jopa suljettu lomien ajaksi, mutta kaytantoa on sittemmin tarkistettu. Joka tapauksessa spring break -viikolla niin asuntola, kuin muukin kampus on yhta autiota aavekaupunkia. Ruokalat ovat visusti suljettuja, mutta kirjasto sentaan palvelee, vaikkakin lyhennetyin aukioloajoin. Innottoman palvelun ymmartaa: lisakseni hyllyjen valissa puikkelehti paivittain yksi tai kaksi lomaopiskelijaa.

Itse kaytin loman hyodyksi ja yritin hieman edistaa opiskelujani. Joutaessani kavin myos vaeltelemassa silla kampusalueen toisella, vahemman urbaanilla puolella.


Yllaoleva, vapiseva panorointi pyyhki kampusalueen toisella reunalla avautuvaa preeriaa. Videon alussa nakyvat rakennukset ovat kampuksen pohjoispaadyn asuntoloita seka niiden yhteydessa sijaitseva ruokala. Valittomasti parkkipaikkojen jalkeen aukeaa luonnonsuojelullisiin tarkoituksiin pyhitetty kosteikko, joka sulautuu laheisiin peltoaukeisiin.


Tervetuloa University of Wisconsin-Whitewateriin! Kovin urbaania vaikutelmaa ei kampusalueen laitimmainen sisaankaynti alueesta anna.


Nakyma kohti Wells West ja East -asuntoloita urheiluhallin suunnalta. Kuva on otettu pienen maen paalta, joka laskeutuu asuntoloita kohden kosteikon tayttamaksi notkelmaksi. Aiempi video on kuvattu notkelman vastakkaisenpuoleiselta kumpareelta, johon kosteikko rajoittuu hieman valokuvan vasemman reunan ulkopuolella.


Talta nayttaa aiemmin mainitun kosteikon pohjalla. Latakon poikki kulkeva kavelysilta oli jokseenkin niljainen ja hutera, mutta kantoi silti yli. Kevatta enteillen kosteikolla partioi jo muutama joutsen ja rannan ymparilla aukeavalla riistapellontekeleella toikkaroi pieni valkohantapeurojen lauma.


Kosteikon italaidan maelle rakennetulta nakoalatasanteelta otettu kuva kenties havainnollistaa alueen kartografiaa. Tasanteen myos voisi kuvitella olevan oivallinen paikka lintujen bongaamiseen, jahka kevatmuutto tasta viela vilkastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti