maanantai 7. maaliskuuta 2011

Kansainvalinen illallinen

Vuosittaisiin multikulturelleihin kemmakoihin kuuluu taalla ns. "International dinner", eraanlainen showillallinen jossa illallispoydat on koristeltu maakohtaisin teemoin, ruokalajit ovat hieman eksoottisempia ja ulkomaalaiset opiskelijat pistavat lavalla kansantanhuksi. Itse osallistuin tapahtumaan vaatimattomasti isannoimalla Suomi-poytaa. Valitettavasti kamera jai kotiin, joten kuvia tapahtumasta ei tassa blogissa nahda.

Lyhyesti kuvailtuna illan ohjelma oli viihdyttava, joskin yllatykseton. Afrikkalaiset opiskelijat esittivat muutamia varsin vauhdikkaita ja lannevetoisia tansseja, etela-amerikkalaiset tangosivat ja intialaiset soittivat sitraa ja muita perinteisia instrumentteja. Illan ruokalajit olivat suurimmaksi osaksi aasialaisia, ita-eurooppalaisia tai afrikkalaisia. Arpajaisissa jaettiin muutamia opiskelijoiden kotimaistaan tuomia pikkuesineita.

Suomi jai illan esityksissa kokonaan valista eika poytaakaan saatu tayteen - hieman eksoottisemmat maat tuntuivat vetavan illallisvieraita paremmin puoleensa. Kahdeksasta tuolista saatiin taytettya kuusi ja heistakin osa poistui salista jo kesken nelituntisen tapahtuman. Jutustelussakaan Suomi ei juuri noussut esille, vaikka kylla eras yliopiston opettaja muisteli Iittalan ja Marimekon olevan sielta pain kotoisin. Tahan toinen professori kuivasti: "Mita he ovat tehneet sitten kuusikymmentaluvun?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti