lauantai 19. maaliskuuta 2011

Paluu Madisoniin

Isantaperheeni on varsin ammattiliittohenkista vakea, joten he jalleen ottivat minut mukaansa Madisoniin 12.3. osoittamaan mielta kuvernoori Walkerin lakiehdotusta vastaan. Itseasiassa lakiehdotus runnottiin paapiirteissaan lapi jo ennen tuota paivaa, joten mielenosoitus oli lahinna turhautuneisuuden purkaus.Lapaisseen lain mukaan osavaltion tyontekijat saavat neuvotella kollektiivisesti ainoastaan palkoista - kaikki muut neuvotteluoikeudet ja sita myoten myos ammattiliitot kiellettiin. Vakea keraantyi hallintorakennuksen ymparille arvioiden mukaan pitkalti toistasataa tuhatta. Tunnelma oli ymmarrettavasti synkempi kuin aikaisemmissa kokoontumisissa, joissa ehdotuksen kumoamisesta oli viela toivoa.


Juddit mielenosoitusmarssilla hallintorakennuksen ympari. Perheen nuorimmainen, Aidan oli kylailemassa isoisansa luona. Vaikka moni mielenosoittaja tuntuikin olevan kovin akainen, olivat Casey, Caleigh ja Bobbi omat leppoisat itsensa.


Kenties ainoa tunnettu valokuva minusta sitten Suomesta poistumisen jalkeen. Ja todistaahan talla, etta olin siella minakin!


Mielenosoittajajoukko hallintorakennuksen edessa. Paivan paaohjelmanumero oli neljantoista demokraattisenaattorin esiintyminen. Joukkio nousi lakiesitysta vastustavien sankareiksi heidan viivytettyaan lain hyvaksymista pakenemalla osavaltiosta.


Mielenosoittajien kekseliasta rekvisiittaa. Plakaatissa kuvernoori Walker yrittaa rauhoitella osavaltion tunnuselainta, mayraa, joka uhkaa Walkeria 'recallilla', senaattorien vetamisella osavaltion senaatista kansalaisvetoomuksella. Walkerin edustamalla republikaanipuolueella on toistaiseksi enemmisto, mutta senaattorien vetaminen ja korvaaminen demokraateilla vesittaisi kuvernoorin suunnitelmat. Taustalla Oikeutta esittava patsas on puettu Guy Fawkes -naamariin.


Joitain Madisonista mukaan tarttuneita muistoesineita: plakaati ja kourallinen pinsseja. T-paita taas on peraisin Ian's pizza -nimisesta pitseriasta Madisonin keskustassa. Paidan teksti muistuttaa, etta "Talta demokratia maistuu". Tarina taustalla on seuraava: mielenosoitusten alettua mielenosoittajat alkoivat tilata pitseriasta ruokaa keskustaan, sitten hyvantahtoiset kannattajat alkoivat tilaamaan pitsaa mielenosoittajille heidan puolestaan. Lopulta rahalahjoituksia ja pitsatilauksia alkoi tulvia ympari maailmaa.

Viikkojen ajan pitseria on leiponut pitsoja yota paivaa ja rahdannut niita katkeamattomana virtana hallintorakennusta piirittaville mielenosoittajille. Lopulta lahjoituksia alkoi tulla niin paljon, ettei pitseria enaa pystynyt leipomaan tarpeeksi lattyjaan, joten se rajoitti paivittaisen lahjoitussummansa 20 000 dollariin. Pitsat olivat siis mielenosoittajille ilmaisia sen suuremmitta kyselyitta ja ennestaankin suosittu ravintola tuli tunnetuksi Walkeria vastustavien mielenosoittajien tukijana.


Ravintolan seinalla oli myos seuraava liitutaulu, jossa on lueteltu paikat, joista on lahjoitettu rahaa mielenosoittajien ruokkimiseen. Huomatkaa erityisesti ylimmainen, vaaleansininen luettelonpatka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti