maanantai 17. tammikuuta 2011

Suuri valokuvaliite


Kun joskus iltaseitsemän aikaan jäimme linja-autosta Janesvillessä, oli meitä vastassa vaihtotoimiston juoksytyttö katumaasturin kanssa. Häneltä saimme paitsi kyydin asuntoloillemme ja avaimet oviin, myös kuvan tervetuliaispussukan. Paperipussin kyljessä lukee: "The Center for Global Education welcomes YOU to our campus!". Sisällään se piti vesipullon, pikanuudelipurnukan, suolakeksejä ja kourallisen suklaanappeja.


Ahtaahko, mutta yksityinen koppini huoneen ovelta kuvattuna. Äänieristys on olematon ja patteri elää vallan omaa elämäänsä eikä juurikaan reagoi säätöyrityksiini. Kammiosta saa myös pulittaa enemmän kuin suomalaisittain edes uskoisi: tammikuun 10. päivä alkaneen ja toukokuun 14. päivänä loppuvan lukukauden vuokra on vaatimattomasti n. 2 000 dollaria!


Tällaiselta puolestaan näyttää oveni ulkopuolella. Vaikka lattiat ovatkin käytäviä myöten peitetty kokolattiamatolla, vaimentavat ne vain vähän opiskelijoiden elämöintiä. Teoreettisesta hiljaisuudesta huolimatta asukkaat meluavat melko estottomasti.


Wells West -asuntola, jonka seitsemänteen kerrokseen minut on majoitettu. Kampusalue on melko kookas ja asuntolarakennuksiakin vaikuttaisi olevan siroteltu sinne ja tänne ilman sen suurempaa logiikkaa.


Whitewaterin ominaispiirteisiin kuuluvat laajat mutta viihtyisät omakotitaloalueet. Nämä talot ovat Starin Parkin historialliseksi mainostetulta alueelta.


Tältä puolestaan näyttää Whitewaterin ydinkeskusta, matalalta ja harmittomalta.


Näkymä Church Streetiltä (suom. Kirkkokatu). Tarkkasilmäinen löytää kuvasta kolme kirkkoa ja seurakuntatalon.


Myös veljes- ja sisaruskuntatalot ovat yleinen näky Whitewaterin keskustassa. Yliopistoväen mukaan erilaisia opiskelijakerhoja löytyy yli 170, niistä erilaisia "kreikkalaisia taloja" on parisenkymmentä.

1 kommentti:

  1. Kiitos kuvista! Että 400 dollaria/kk tuosta kopperosta,ei keittiötä, ei kylppäriä! Kortepohja on tosi edullinen!

    VastaaPoista